• Ønsker du time idag? 55 31 30 81

Bindevevet! Kroppens ukjente organsystem!

21. oktober 2023 09:00 - 22. oktober 2023 17:004999NOK
Laster Hendelser
  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Bindevevet, kroppens største organ!

Introduksjons Workshop åpent for alle!

Bindevevet er kroppens aller største organ men fortsatt ukjent for mange! Bindevevet, det extra cellulære matrix er en essensiell komponent i kroppen som helt frem til vår tid har vært overraskende undervurdert. Den blanke, slimete hinnen mellom musklene er mest kjent for å differensiere ulike muskler og å danne glide lag dem i mellom, men med nyere tids forskning, begynner vi å  forstår at bindevevet, også kalt fascier, ikke bare omfavner alle musklene, men også hver eneste muskelfiber, ligamenter, ledd, skjelett, organer, hjerne m.m. Fasciaen er et fullverdig kommuniserende organsystem fylt med lynraske reseptorer raskere enn selve nervesystemet og det endrer form fra mykt til fast i all fysisk aktivitet vi foretar oss. Bindevevet blir også  omtalt som det emosjonelle organet! Det er mange grunner til å studere dette fantastiske nettverket, som eksisterer og jobber non-stop,  for essensielle funksjoner, både i seg selv og for fri flyt og kommunikasjon mellom alle de andre organ systemene i kroppen vår! 

I denne introduksjon workshopen skal vi se nærmere på fascia sine ulike kvaliteter og spesielt skal vi lære om plastisiteten og hvordan plastisiteten gir oss den formen (shapen) vi har. Med en grunnleggende kunnskap om kroppens struktur og funksjon, kan hver enkelt av oss påvirke vår egen form! Vi skaper selv våre anatomi og gjennom ubeviste vaner etableres kompensasjons mønstrer som former oss mer en vi skulle tro. Klinikk erfaring viser at formen skapes av brukt funksjon, og funksjonen følger formen. Ved  bevissthet kan du over tid endre form og re-shape og re-hydrere din egen bindevevsplastisitet.

Formen vi har og måten vi balanserer hele vår struktur på, blir vesentlig etablert av våre ubevisste, repetitive handlinger, gjennom våre vaner og uvaner. Fysiske påkjenninger, skader og traumer har også betydelig innvirkning på vår form. Med kartlegging av individuelle og ubevisste vaner, har vi gode forutsetninger for å selv kunne jobbe konstruktivt med bindevevet og over tid endre dens plastisitet og form! 

Vit hvor, hvorfor og hvordan!

Når du vet hvor og hvorfor så er det mulig å vite hvordan! På denne  2 dagers introduksjons workshopen får du innblikk i;

  • Hvordan du selv aktivt og bevisst kan bidra til å endre din egen kroppsform og holdning.
  • Lære prinsipper for myofasciale teknikker som kan gi raskere resultat og effekt i trening.
  • Grunnleggende oversikt over de ulike kvalitetene og oppgavene til bindevevet.
  • Praktisk forståelse for hvordan du selv kan påvirke og endre plastisiteten i ditt eget bindevev.
  • Skisse over de essensielle gang funksjonene, fra fot til isse.
  • Hvordan hydrere bindevevet og hvorfor det ikke nytter bare å drikke mye vann.
  • Hvordan trene bindevevet for å gjenoppta elastisitet, smidighet og flyt i normal gange.

Introduksjon Workshopene er informative og utdannende. Den legger vekt på å gi deg praktiske erfaringer i din egen kropp, slik at det blir matnyttig kunnskap til eget bruk og forståelse av egen kropp. Dette er også en utmerket workshop for deg som jobber som terapeut eller instruktør/trener og som ønsker innsikt i hvilke betydning bindevevet har for helsen. Og ikke minst for deg som vurderer profesjonell fordypning i en av sertifiserings modalitetene våre i «Structural Integration for Manuell- & Movement professionals»

– Introduksjons workshop krever ingen forkunnskap og er åpen for alle som ønsker å lære om bindevevet,  kroppens ukjente men aller største organ!

 

Therese underviser denne workshopen og deler med seg av sin erfaring gjennom 23 år med praksis som bodyworker. Hun har sin utdanning bla fra USA, gjennom Thomas Myers og «Anatomy Trains Structural Integration» Samt fra Sveits via Karin Gurtner og Art of Motion Academy  «Slings Myofascial Trainer»  utdanningen. Som Strukturell Integrerer, manuelt og i bevegelse, jobber hun som sin spesialitet nå kun med kroppens 3 dimensjonale gangsystem, der kompensasjons mønstrene kartlegges og muskler og bindevev (fascier) aktiveres og re-hydreres gjennom spesifikke Myofasciale Release teknikker (MFR) i kombinasjon med Myofascial Dynamisk Trening (SMT) 

En kombinasjon hun finner er helt uvurderlig både når det kommer til økt bevissthet i forhold til egen kropp, svært forebyggende og i mange tilfeller forløsende i forhold til ulike ny oppståtte og kroniske muskel- og skjelettlidelser!

Early Bird påmelding før 15.oktober 2023 : 4999.- Ordinær pris 5999.- etter denne datoen

Påmelding gjøres med  navn og faktura adresse til : post@bergenbodywork.no

 

Detaljer

Start:
21. oktober 2023 09:00
Slutt:
22. oktober 2023 17:00
Kostnad:
4999NOK

Sted

Bergen
Vestre Strømkaien 1
Bergen, 5008 Norway
+ Google Map
Telefon:
+4791750867
Hjemmeside:
www.anatomytrains.no

Arrangør

Bergen Body Work
Telefon:
55 31 30 81
Epost:
post@bergenbodywork.no
Hjemmeside:
www.bergenbodywork.no

Annet

Late registration
5999
Deposit
2000
Teacher
Therese Hansen

Personvern innstillinger

Når du besøker nettstedet vårt, kan det lagre informasjon gjennom nettleseren din fra bestemte tjenester, vanligvis i form av informasjonskapsler. Her kan du endre personverninnstillingene dine. Det er verdt å merke seg at blokkering av noen typer informasjonskapsler kan påvirke opplevelsen din på nettstedet vårt og tjenestene vi kan tilby. Les mer om personvern

 

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler, hovedsakelig fra tredjeparts tjenester. Definer dine personvernpreferanser og / eller godta vår bruk av informasjonskapsler.