• Ønsker du time idag? 55 31 30 81

Bindevevet! Kroppens ukjente organsystem!

oktober 21 09:00 - oktober 22 17:004999NOK
Laster Hendelser

Bindevevet, kroppens største organ!

Introduksjons Workshop åpent for alle!

Bindevevet er kroppens aller største organ og er fortsatt ukjent for majoriteten! Bindevevet har ikke bare vært undervurdert, men nedprioritert helt frem til nyere tid. Denne blanke, slimete hinnen mellom musklene var tidligere kjent for kun å differensiere ulike muskler og danne glidelag mellom de ca 650 ulike musklene i kroppen vår. Med ny forskning forstår vi at bindevevet også kalt fascier, ikke bare omfavner alle musklene, men også hver eneste muskelfiber, ligamenter, ledd, skjelett, organer og hjerne. Fasciaen er fylt med lynraske reseptorer som kommuniserer raskere enn selve nervesystemet og det endrer form fra flytende til fast hele tiden i hvert steg,  ja, i hver bevegelse du tar. Bindevevet er også omtalt som det emosjonelle organet! Det er mange grunner til å se nærmere på dette fantastiske gjennomsiktige nettverket som eksisterer og jobber i kulissene for trivsel og funksjon av alle andre organsystemer!

Det er til nå kartlagt hele 12 ulike kvaliteter i bindevevet. Ikke bare danner det rom (septum) mellom andre muskler og organsystemer, men det er også fylt med reseptorer som gjør det til et fullverdig kommunikasjonssystem på linje med nervesystemet! Bindevevet er på mikronivå bygget som en tensigritet og et friskt bindevev er rikt på bundet vann men har også både elastiske og plastiske fibrer i seg. 

Det vi skal ha mest fokus på  i denne introduksjon workshopen er plastisiteten og hvordan plastisiteten gir oss den formen (shapen) vi har. Med kunnskap om kroppens struktur og funksjon kan hver enkelt av oss gradvis endre vår egen form bevisst! Du skapte og formet kroppen ubevisst. Erfaring viser at formen skapes av funksjonen, og funksjonen kan vi endre, derfor kan vi også endre formen! 

Formen vi har kommer oftest av våre ubevisste repetitive handlinger, våre vaner og uvaner. Fysiske påkjenninger, skader og traumer har også betydelig innvirkning, men kartlegger vi vanen først, så har vi gode forutsetninger for å jobbe konstruktivt med bindevevet og over tid endre dens plastisitet.

Vit hvor, hvorfor og hvordan!

Når du vet hvor og hvorfor så er det mulig å vite hvordan du kan oppnå et bedre resultat. På denne spesialproduserte 2 dagers introduksjons workshopen får du innblikk i;

  • hvordan du selv aktivt og bevisst kan bidra til å endre din egen kroppsform og holdning
  • lære prinsipper for myofasciale teknikker som kan gi raskere resultat og effekt i trening
  • informasjon om de 12 grunnleggende kvalitetene til bindevevet!
  • praktisk forståelse for hvordan du selv kan påvirke og endre plastisiteten i bindevevet
  • skisse over livsviktige gang funksjoner, fra fot til isse
  • hvordan hydrere bindevevet og hvorfor det ikke nytter bare å drikke mye vann
  • hvordan trene bindevevet for å gjenoppta sprettenhet, smidighet og flyt i gange

Introduksjon Workshopene er informative og utdannende. Den legger vekt på å gi deg praktiske erfaringer i din egen kropp, slik at det blir matnyttig kunnskap til eget bruk og forståelse av egen kropp. Dette er også en utmerket workshop for deg som jobber som terapeut eller instruktør/trener som ønsker mer innsikt i hvilke betydning bindevevet har for helsen vår og for deg som vurderer våre sertifiserings modaliteter innen «Structural Integration for Manuell- & Movement professionals»

– Introduksjons workshop krever ingen forkunnskap og er åpen for alle som ønsker å lære om bindevevet,  kroppens største organ!

 

Therese underviser dette kurset og har lang praksis som bodyworker. Hun har sin utdanning bla fra USA, Thomas Myers «Anatomy Trains Structural Integration» og fra Sveits; Art of Motion Academy og «Slings Myofascial Trainer»  utdanningen. 

Som Strukturell Integrerer både manuelt og i bevegelse, jobber hun daglig med kroppens 3 dimensjonale gangsystem, der kompensasjons mønstrene kartlegges og muskler og bindevev (fascier) aktiveres og rehydreres gjennom spesifikke Myofasciale Release teknikker (MFR) i kombinasjon med Myofascial Trening (SMT) 

En kombinasjon hun finner er helt uvurderlig forebyggende og forløsende i mange kroniske muskel- og skjelettlidelser!Detaljer

Start:
oktober 21 09:00
Slutt:
oktober 22 17:00
Kostnad:
4999NOK

Sted

Bergen
Vestre Strømkaien 1
Bergen, 5008 Norway
+ Google Map
Telefon:
+4791750867
Hjemmeside:
www.anatomytrains.no

Arrangør

Bergen Body Work
Telefon:
55 31 30 81
Epost:
post@bergenbodywork.no
Hjemmeside:
www.bergenbodywork.no

Annet

Late registration
5999
Deposit
2000
Teacher
Therese Hansen

Personvern innstillinger

Når du besøker nettstedet vårt, kan det lagre informasjon gjennom nettleseren din fra bestemte tjenester, vanligvis i form av informasjonskapsler. Her kan du endre personverninnstillingene dine. Det er verdt å merke seg at blokkering av noen typer informasjonskapsler kan påvirke opplevelsen din på nettstedet vårt og tjenestene vi kan tilby. Les mer om personvern

 

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler, hovedsakelig fra tredjeparts tjenester. Definer dine personvernpreferanser og / eller godta vår bruk av informasjonskapsler.