• Ønsker du time idag?

Osteopati

Osteopati er en behandlingsform som ivaretar hele mennesket. Faget vårt bygger på medisinske fag som anatomi, fysiologi, sykdomslære og kroppens biomekanikk. Osteopaten undersøker skjelett, muskler, bindevev, organ- og nervesystem. Denne type form for behandling egner seg for pasienter i alle aldre, og vi bruker god tid på pasienten for å få en bedre forståelse for årsakene til plagene. I osteopatien har vi et helhetlig syn på kroppen, og det er viktig for oss å finne sammenhengen mellom plagene, kroppen og hverdagen til pasienten. For eksempel dersom en pasient kommer med skulderplager, behandler vi ikke bare skulderen direkte, men ser kroppen som en sammenhengende enhet der enkeltdeler påvirker hele kroppen.

Vi bruker derfor god tid på pasienten og deres helse – med hendene våre som en viktig del av behandlingen. Osteopaten har et stort utvalg av teknikker som; bløtvevsbehandling, manipulasjon (knekking), mobiliseringsteknikker, tøyninger mm. Dette gjør at behandlingen er skånsom, funksjonell og helsefremmende og kan tilpasses spesifikt til hver enkelt pasient.

En osteopat oppsøkes ofte ved smerter og lidelser i nakke, korsrygg, skulder, albue, håndledd, fot, kne, hofte og bekken. I tillegg til dette kommer pasienter med forskjellige former for hodepine, idrettsskader, svimmelhet, svangerskapsrelaterte plager, puste- og fordøyelsesbesvær med mer. Det overordnede målet til en osteopat er å hjelpe kroppen til å hjelpe seg selv